Connect with us

Hirdetés

technokrata

Szeptembertől IBM alkalmazások Palm kéziszámítógépeken

Dotkom

Szeptembertől IBM alkalmazások Palm kéziszámítógépeken

Palm és IBM stratégiai egyezséget kötött Websphere alkalmazások Palm gépekre történő átültetésére és értékesítésére.

Palm és IBM stratégiai egyezséget kötött PDA alkalmazások közös fejlesztésére és értékesítésére. A megegyezés célja az IBM Websphere alkalmazásait a Palm m5xx család gépeire átültetni. Az első eredmények szeptember körül várhatók. Az IBM ezen felül a Palm kéziszámítógépeit is értékesíteni fogja (jelenleg HP iPaq és RIM Blackberry gépek szerepelnek az IBM kínálatában). A 2002-es év elejéig Palm gépeket is értékesített az IBM, mindenesetre saját (Workpad) márkanév alatt. Az év elején azonban felbontották a szerződést, a saját fejlesztésű Meta pad-ekre hivatkozva.

Rod Atkins az IBM főosztályvezetője elmondta: ezzel a lépéssel új perspektívák nyílnak meg az IBM alkalmazások előtt a mobil berendezések területén. Az idei évben az IBM a Nokia-val és az Openwave-vel is megállapodást kötött, mely szintén azt mutatja, hogy az IBM ezen a piacon is jelentős szerephez kíván jutni.

A Palm elnök vezérigazgatója, Todd Bradley szerint ez a mindkét cég számára előnyös megállapodás egy agresszív lépés a mobil berendezések piacának egyéb szereplői ellen.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés