Connect with us

Hirdetés

technokrata

Microsoft-jelentés

Dotkom

Microsoft-jelentés

Az amerikai szoftveróriás 7,8 milliárd dollár profitra tett szert a június 30-án zárult üzleti évében. A nagyszerű eredmény főként az XP sikerének köszönhető, emellett az Xbox-eladások is megfeleltek a várakozásoknak.

A redmondi székhelyű szoftveróriás a 2002-es pénzügyi évben 7,8 milliárd dollár, azaz részvényenként 1,41 dollár profitot ért el, szemben az évvel korábbi 7,4 milliárddal, amely részvényenként 1,38 dollárt jelentett. A Microsoft forgalma 12 százalékkal 28,4 milliárd dollárra nőtt.

Az utolsó üzleti negyedévben a Microsoft tiszta nyeresége 1,5 milliárd dollár volt, részvényenként 25 cent, az egy évvel korábbi 65 millió dollár, részvényenként 1 cent helyett. Az utolsó negyedévet 806 millió dollár egyszeri kiadás terhelte.

A javított eredményt a Windows XP sikerének, valamint más szoftvereknek és a költség-hatékony gazdálkodásnak tulajdonították. A cég gyorsjelentése szerint a Windows operációs rendszerek értékesítéséből származott a Microsoft bevételének több mint fele, ami éves összevetésben 9 százalékos emelkedést jelent. Az időszak végéig 3,9 millió Xboxot értékesítettek, amely eleget tett a Microsoft várakozásainak.

A beszámolóval egy időben megjelent közlemény szerint a Microsoftnál arra számítanak, hogy a júliusban kezdődött új üzleti év első negyedévben a forgalom 7-7,1 milliárd dollár, a működési nyereség 2,9-3 milliárd dollár, az egy részvényre jutó nyereség pedig 42 cent lesz. Egész évre 31,4-32 milliárd dolláros forgalmat, 13,3-13,6 milliárd dolláros működési eredményt és részvényenként 1,85-1,91 dolláros nyereséget várnak.

A Microsoft-papírok árfolyamát nem befolyásolta meghatározóan a pénzügyi beszámoló.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés