Connect with us

Hirdetés

technokrata

Az új HP 150 munkatársnak mondott fel e-mailekre hivatkozva

Dotkom

Az új HP 150 munkatársnak mondott fel e-mailekre hivatkozva

Az új HP a bejelentett 15.000 munkahely leépítése mellett más okokból is küld el munkatársakat: e-mailekben leírt szavak miatt.

Az új HP közvetlenül a fúzió előtt komoly leépítéseket jelentett be, 15.000 munkatársnak készültek felmondani. Időközben Nagy Britanniában már megkezdték a leépítéseket, ugyanakkor néhány munkatársnak egész más okból kell távoznia: e-mailekben leírt szavak miatt.

Nyílt titok, hogy a HP ellenőrzi a munkatársak levelezését. Az e-mail-forgalmat különböző szűrőprogramokkal figyeltetik, melyek bizonyos szavakat keresnek az e-mailekben. Ilyenek a pornográf szavak, a munkatársakkal kapcsolatos ízetlen viccek és a titkos információk. Most 150 munkatársnak kell távoznia leginkább angol és ír HP kirendeltségekről az e-mailezési szabályok megsértése miatt.

Áprilisban a vezetőség figyelmeztette a munkatársakat, hogy a fúzióval kapcsolatosan tilos információkat harmadik személyhez továbbítani. Nem sokkal később egy munkatársnak távoznia kellett, mert továbbított egy belső e-mailt a sajtónak.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés