Connect with us

Hirdetés

technokrata

Deutsche Telekom: vezérigazgató nélkül?

Dotkom

Deutsche Telekom: vezérigazgató nélkül?

A német Wirtschaftwoche értesülései szerint hétfőn távozik Ron Sommer a Deutsche Telekom vezérigazgatói posztjáról. A hírek hatására a papír árfolyama az utóbbi időszakhoz képest jelentősen emelkedett.

A német internetes Wirtschaftwoche lap értesülései szerint a Deutsche Telekom vezérigazgatója, Ron Sommer hétfőn távozik posztjáról, a megüresedett helyet pedig a Volkswagen ex-elnöke, Ferdinand Piech foglalja el.

A hír hatására a német telekommunikációs vállalatóriás árfolyama emelkedett, így a tegnapi záróárhoz képest 1,7 százalékkal magasabban végzett.

A Reuters hírügynökség értesülései szerint a Deutsche Telekom felügyelőbiztottságának keddi ülésén szerepel Schröder kancellár és Ron Sommer jelenlegi kapcsolatának minőségi vizsgálata – ugyanis a német állam a 43 százalék tulajdonrészével a legnagyobb részvényes a DT-ben.

Ezt megelőzően a Focus német hírmagazin azt az értesülést közölte, hogy Schröder még a szeptemberi választások előtt meneszteni akarja Ron Sommert, akinek uralkodása alatt 3 millió német kisbefektető vásárolt DT-részvényeket, azonban a vezér népszerűsége a távközlési papír zuhanásával egyenes arányban csökkent. Miután egy legutóbbi felmérés szerint a németek fele hasznosnak tartaná távozását a cég éléről, a választások közeledtével sorsa mindinkább kérdésessé vált.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés