Connect with us

Hirdetés

technokrata

Versa Pro – a jelenlegi LCD-knél 4-szer nagyobb felbontás

Dotkom

Versa Pro – a jelenlegi LCD-knél 4-szer nagyobb felbontás

A NEC hétfőn bejelentette Versa Pro notebookcsaládjának új modelljét, amelyben megtalálható az első olyan LCD, ami képes QXGA (2048×1536 pixel) felbontásra.

Elsősorban olyan felhasználókat célzott meg termékével a cég, akiknek szükségük van a nagy felbontásra, például grafikusok, számítógépes animációval foglalkozók, designerek stb.

A nagy felbontás egyébként nagy kijelzőmérettel is párosul: a notebook 15 colos LCD-vel rendelkezik. Az új modell a régebbi, ˝csak˝ 1600×1200-as felbontásra képes típust hívatott lecserélni.

Egy noteszgép egyik legfontosabb része a kijelzője, de lássuk, mit tud még ezen kívül! Az Intel 2 GHz-es mobil Pentium 4-es processzora került bele, amely jelentősen mérsékli a Versa Pro energiaigényét. DDR SDRAM memória található meg operatív tárként, 128 MB-nyi.

A még asztali téren is nagy felbontás kihasználásáért egy ATI Mobility Radeon 7500-as felel, ami talán nem a leggyorsabb, de a célra megfelel. Háttértárként egy 20 GB-os merevlemez és egy 24X-es CD-ROM meghajtó szolgál. A noteszgép előre telepített Windows XP Professionallel vásárolható meg, nem éppen olcsó áron: 3750 dollár kifizetésével lehet hozzájutni a NEC ezen modelljéhez.

A Versa Pro fizikai paraméterei

Méret: 33x28x5 cm
Tömeg: 3,8 kg



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés