Connect with us

Hirdetés

technokrata

Zuhan a France Telecom értéke

Dotkom

Zuhan a France Telecom értéke

A France Telecom részvényeinek értéke 13 százalékkal zuhant a Moody´s hitelminősítő intézet leminősítésének hírére, amely az Orange mobiltársaságra is negatív hatással volt.

A Moody´s hitelminősítő a France Telecom hosszú távú hitelbesorolását két fokozattal visszaminősítette. Ennek következtében a társaság Baa1-es besorolása Baa3-ra módosult, rövid távú osztályzata Prime-2-rõl Prime-3-ra változott, s a hitelminősítő intézetnek a France Telecomra vonatkozó kilátásai továbbra is negatívak.

A Moody´s hitelminősítő a francia társaság mobiltársaságának az Orange-nek is Baa1-ről Baa3-ra csökkentette hosszú távú adósbesorolását.

Tettét az intézet azzal magyarázta, hogy előfordulhat, hogy a francia társaság nem tudja megoldani likviditását, ugyanis nem biztos, hogy a közeljövőben a France Telecom tud annyi szabad cash flow-t termelni, amennyivel lehetségessé válna a hiteleinek csökkentése.

A Moody’s szerint nem lehet azzal számolni, hogy a francia cég nettó adóssága az év végére 70 milliárd euró alá süllyed, sőt nem zárható ki 2002 végére akár 75 milliárd eurós adósságállomány sem. Az 55,5%-ban a francia állam által birtokolt távközlési szolgáltató jelenleg 60,7 milliárd eurós (59 milliárd dollár) adóssággal rendelkezik.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés