Connect with us

Hirdetés

technokrata

Telekommunikációs szabotázsakció történt Spanyolországban

Dotkom

Telekommunikációs szabotázsakció történt Spanyolországban

Ismeretlen tettesek pénteken elvágták a spanyol Telefonica fő adatkommunikációs vezetékeit. A szabotázsakció következtében több órára megbénult a telefon-, mobiltelefon- és Internetkommunikáció Észak Spanyolországban.

Pénteken ismeretlen tettesek Madridban elvágták a Telefonica telefonkonszern főkábeleit, melynek következtében a teljes adatkommunikáció megbénult. A spanyol El Mundo újság értesülése szerint a fél spanyol lakosságot érintette a szabotázsakció, hiszen mind a vezetékes-, mind a mobilkommunikáció leállt, sőt az Internetet sem lehetett használni. Szombatra virradóra sikerült újra helyreállítani a Telefonica hálózatát.

A konszern szóvivője elmondta, hogy véletlen balesetről nem lehet szó, ugyanis a cég 4 különböző helyen található fővezetékét vágták el feltehetőleg motoros fűrésszel. A tettesek jól ismerték a Telefonica hálózatát, hiszen a legnagyobb forgalmat bonyolító kábeleket fűrészelték el.

A telefonhálózat megbénulása következtében a pénzkiadó automaták is leálltak, a bankkártyás fizetés is részben lebénult, a repülőtereken késtek a repülők, Madrid környékén pánik alakult ki. Az akcióért egyelőre egyetlen szervezet sem vállalta a felelősséget, és az okok is ismeretlenek. Az El Mundo feltételezése szerint a szabotázs a június 20-ra kitűzött általános sztrájkkal lehet kapcsolatban.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés