Connect with us

Hirdetés

technokrata

Diablo II rajongók – hackereknek kiszolgáltatva

Dotkom

Diablo II rajongók – hackereknek kiszolgáltatva

A játékokat kiegészítő, nem hivatalos kis programocskák gyakran rejtett, ˝sötét˝ funkciókat is tartalmaznak.

Egyre több panasz érkezett az online játékosok felől a Blizzardhoz, hogy vírusok terjednek számítógépeiken, illetve az egyes játékokhoz tartozó accountokat illetéktelenek is használják.

A Blizzard megvizsgálta az esetet és azt tapasztalta, hogy az olyan szoftverek, mint például amelyek a Diablo II-ben tárgyduplázást és egyéb csalási lehetőségeket kínálnak, trójai programok is lehetnek egyben és bizalmas adatokat szolgáltathatnak ki. Természetesen ezt nem lehet egyöntetűen mindegyik ilyen kiegészítőre ráfogni , de a Blizzard azt ajánlotta, hogy a nem hivatalos, azaz a nem általa kiadott szoftverekkel mindenki óvatosan bánjon.

Könnyű ugyanis kihasználni a játékosok figyelmetlenségét, hiszen sokan használnak olyan kiegészítőket, amelyek könnyebbé tehetik a játékot, illetve segítenek a háttér-információk közti eligazodásban. Amennyiben valaki olyan programra bukkan, amely rejtett, ártó szándékra utaló tulajdonságokkal is rendelkezik, jelezze a hacks@blizzard.com e-mail címen, kérik a Blizzard emberei.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés