Connect with us

Hirdetés

technokrata

Elemzők szerint fellendülés várható a chippiacon

Dotkom

Elemzők szerint fellendülés várható a chippiacon

A Semiconductor Industry Association és a Banc of America Securities elemzői szerint elképzelhető, hogy a recesszió után egyfajta emelkedés következik be a chipek piacán.

Az integrált áramköri lapkák globális eladása 19,4 százalékkal esett vissza áprilisban (amely időszak alatt 11,07 milliárd chip került eladásra) az előző évhez képest, azonban az iparág pangása újból a fellendülés felé tart – állítja az elemzők egyik csoportja.

Doug Andrey, a Semiconductor Industry Association vezető analitikusának elemzése szerint az iparág jövedelme a lehető legalacsonyabb pont elérése után végre emelkedő tendenciát mutat – ez a fejlődés azonban kifejezetten lassú lefolyású lesz.

Ennek legelső jele az volt, hogy a vezeték nélküli szektor vezetésével az eladások 3,1 százalékkal már márciusban megnövekedtek – így egyértelmű, hogy egy emelkedő ciklus elején állunk – mondta Doug Andrey.

A hírek meleg fogadtatásban részesültek – tekintettel a tavalyi mély recesszióra, amelyet az iparág már harmadszorra szenvedett el. A nehéz időszak során a chipgyártók 13 milliárd dollárnyi raktárkészletet halmoztak fel.

Douglas Lee, a Banc of America Securities félvezetőkkel foglalkozó elemzője szerint a talpraállás elérhető, azonban a hozzá vezető út nem lesz akadálymentes. „A probléma valódi megoldásához a végfelhasználói piac javulására lenne szükség – reményeink szerint azonban a növekedési arányok már az év végére elérik a megfelelő méreteket”.

A komputerek iránti kereslet kedvezőtlen alakulása ellenére az ázsiai piacon az előző hónapban már javában érzékelhető volt a fellendülés. Kínai vonatkozásban a félvezetők 12,1 százalékos növekedést eredményeztek a tavalyi időszakhoz képest, így áprilisban már 3,97 milliárd dollár bevételt hoztak a gyártók számára, amely márciushoz képes 5,7 százalékos javulást jelent.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés