Connect with us

Hirdetés

technokrata

Az Intel jóslata magával rántotta az egész iparágat

Dotkom

Az Intel jóslata magával rántotta az egész iparágat

A vártnál gyengébb európai kereslet-alakulásának alapján az Intel a hét végén már csökkentette profit-előrejelzésének mértékét a negyedévre vonatkozóan, amely számos gazdasági folyamatot indított el az egész iparágban.

A vártnál gyengébb európai kereslet-alakulásának alapján az Intel a hét végén már csökkentette profit-előrejelzésének mértékét a negyedévre vonatkozóan, ezzel együtt azonban újra feléledt az aggodalom, miszerint a high-end ipar a közel egyéves pangás után újfent nem képes lábra állni.

Nem véletlenül, hiszen a világ első számú chipgyártójának eladási adatai a második negyedévre vonatkozóan a 6,2-6,5 milliárd dolláros intervallumban mozognak, a megelőzően 6,4-7 milliárdos előrejelzés ellenére.

A Wall Street elemzőit és a befektetőket rosszul érintették a negatív hírek, ennek következtében a vállalat részvényeinek értéke egy órás kereskedés alatt négydollárnyit visszaesett, azaz 28 helyett már csak 24 dollárt ér egy Intel-részvény.

A piac minden szereplőjét hatalmas csalódás érte, hiszen az Intel negyedéves ütemtervének előkalkulált adatai alapján a nagy pénzügyi elemzők 6,67 milliárdos forgalom mellett részvényenként 15 centes nettó eredményre számítottak.

Egyes elemzők szerint a baj nem az Intel-termékek iránti kereslet csökkenésében keresendő, az ok egyszerűen az, hogy az emberek az olcsóbb eszközöket vásárolják, amelyeknek árrése kisebb, mint a drágábbaké – ennek köszönhető, hogy a tervezett jövedelmet nem sikerült elérni.

Az értékpapír-piacon bekövetkezett kedvezőtlen helyzet annak is köszönhető, hogy az Intel a legfontosabb pontoknál néhány százaléknyit tévedett, így az egész iparágat kedvezőtlenül befolyásolta az, hogy a tervezett 53 százalékos árrés helyett, csupán 49 százalékot produkált a chipgyártó.

Az Intel nem eléggé átgondolt pénzügyi jóslata olyan cégek esetében is árfolyamcsökkenést idézett elő, mint az Oracle Corp., a Microsoft Corp., a Sun Microsystems Inc. vagy a Cisco Systems Inc. – emellett azonban az iparág legtöbb szereplőjének értékpapírjai három százalékot estek közel egy óra alatt.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés