Connect with us

Hirdetés

technokrata

Mélyrepülésben a memóriaárak

Dotkom

Mélyrepülésben a memóriaárak

Az egyik legnagyobb memóriagyártó, az Infineon vezérigazgatója szerint tovább zuhannak a memóriaárak, s nem jósol bíztató jövőt a gyártóknak az elkövetkező pár hónapra sem…

Ulrich Schumacher, a német Infineon memóriagyártó vezérigazgatója úgy véli, hogy a Hynix által elindított újabb memóriaár-lavina nem áll le egyhamar. Véleménye szerint a nyár végére újra mélypontot érhetnek el az árak.

Az állatorvosi ló szerepét betöltő 128 Mb-es memóriachipek már újra 2 dolláros ár alatt tartózkodnak, és ebben a tekintetben további süllyedés várható. A szerződéses árak ugyan még a 4 dolláros határ fölött vannak, de ez sem tart már sokáig (egy ilyen chip 3 dolláros ár fölött értékesítve hoz csak gyártójának nyereséget, érthető az érdekelt cégek félelme).

A Hynix és a Micron fúzióját pár hete megtorpedózták a koreai cég részvényesei, ezért a gyártónak csak egy megoldása maradt hitelezőinek kielégítésére: még több memóriát kell értékesítenie. Ennek érdekében erőteljes árháborúba kezdett, amely a válságból még éppen csak kilábalásban levő memóriaipar számára nagy csapást jelenthet.

A memóriaárak zuhanásával a felhasználók természetesen jól fognak jáni, ám az kérdés, hogy a Hynix vajon túléli e ezt a vesszőfutást, illetve a memóriaipar egésze mennyire fogja megszenvedni ezt…



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés