Connect with us

Hirdetés

technokrata

Katasztrófavédelem – high-tech informatikai háttérrel?

Dotkom

Katasztrófavédelem – high-tech informatikai háttérrel?

Az új informatikai rendszer nemcsak a beavatkozáshoz szükséges eszközökről ad pontos információkat, hanem távvezérelt kamerák segítségével akár elemzés is készíthető a katasztrófáról…

A Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szakemberei a mai napon próbálhatták ki azt az új informatikai rendszert, melyet katasztrófák kezelésére és tömegrendezvények biztosítására fejlesztettek ki.

A Mobil Vezetési Pont elnevezésű rendszer segítségével – szükség esetén – hatékonyabb és gyorsabb intézkedésekre, pontosabb helyzetelemzésre lesz lehetőségük a szakembereknek.

A komplex rendszer része egy széleskörű adatbázis, amelyben a beavatkozásokhoz szükséges gépek és berendezések tulajdonosainak címlistáját, és a segítségnyújtáshoz szükséges egyéb elérhetőségeket tárolják. Ehhez csatlakozik egy rádiós rendszer, amely áramkimaradás esetén akár nagy távolságokban is lehetővé teszi az információk továbbítását.

A rendszer része két távvezérelt kamera is, amelyek arra szolgálnak, hogy az adott eseményről akár egy távoli központi helyen is elemzést tudjanak készíteni a szakértők, meghatározva a további feladatokat.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés