Connect with us

Hirdetés

technokrata

Az Intel csökkentette egyes mobil Celeron processzorok árát

Dotkom

Az Intel csökkentette egyes mobil Celeron processzorok árát

A chipgyártó óriás a három legnagyobb órajelű noteszgépekbe szánt Celeron chipjét kínálja olcsóbban a mai naptól kezdve.

A ma bejelentett árváltozások után az 1,2 GHz-es órajelű Intel Mobile Celeron processzor ára 170 dollárról 134 dollárra módosult, ami 21 százalékos olcsóbbodást jelent. Ezzel szemben az 1,13 GHz-es mobil Celeron ára 28 százalékkal 134 dollárról 96 dollárra módosult. 25 százalékot esett az 1,06 GHz-es mobil Celeron chip ára is, amely eddig 107 dollárba került, a mai naptól kezdve azonban csak 80 dollárt kell fizetni érte minimum ezer darabos tételben történő rendelés esetén. A többi mobil Celeron modell ára egyelőre nem változott.

Mint ismeretes, az Intel a múlt héten jelentett be három új Pentium 4-M notebook-processzort, amelyek 1,4 GHz-es, 1,5 GHz-es, illetve 1,8 GHz-es órajelű változatban érhetők el. Bár már márciusban debütáltak a mobil Pentium 4-es chipek, de akkor még csak 1,6, illetve 1,7 GHz-es típusok voltak megvásárolhatók. Az alacsonyabb órajelű (1,4, 1,5 GHz) processzorok megjelenése révén a mobil Pentium 4-es processzorok immáron az 1300-1500 dolláros árkategóriában kínált notebook számítógépekben is megjelenhetnek.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés