Connect with us

Hirdetés

technokrata

Mira eszközökben is alkalmazni fogják az Intel XScale chipjét

Dotkom

Mira eszközökben is alkalmazni fogják az Intel XScale chipjét

Négy gyártó is bejelentette, hogy az Intel XScale mikroarchitektúráján nyugvó, a Microsoft Mira kódnevet viselő technológiáját használó eszközzel lép piacra.

A Philips Electronics, a ViewSonic és két ázsiai szerződéses gyártó (a Tatung és az AboCom) bejelentette pénteken, hogy Intel Xscale processzort használó Mira eszközökkel lépnek piacra. A Mira egy Microsoft Windows CE .NET alapokon nyugvó technológia, amellyel a szoftveróriás az idei év vége felé fog megjelenni a piacon. A Mira-eszközök gyakorlatilag olyan laposképernyők lesznek, amelyeket a felhasználó bárhova magával vihet a lakáson belül, így számítógépének vagy digitális televíziójának funkcióit akár az ágyban fekve is elérheti.

Az első Mira eszközök megjelenése a karácsonyi vásárlási szezon környékén várható. A Philips és a ViewSonic cégek saját márkanevük alatt fogja értékesíteni az új termékeket, míg a két ázsiai szerződéses gyártó megrendelői számára végzi majd a gyártást.

Az első két gyártó eszközeiben az Intel PXA250-es típusjelű XScale processzora lesz megtalálható, ez a chip 200, 300 és 400 MHz-es órajelen képes működésre (és többek között ilyen CPU található a Fujitsu Siemens nemrég bejelentett, Pocket LOOX kéziszámítógépében is). Az Intel várhatóan nyáron – a korábban PC Expo, most Technology Exchange Week nevet viselő rendezvényen – fogja bemutatni az első XScale-re épülő Mira-prototípust is, amely a hírek szerint 10,4 colos érintőkijelzővel lesz felszerelve, de a későbbiekben várható egy hordozható laposképernyős monitor érkezése is.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés