Connect with us

Hirdetés

technokrata

Sony a pókember hálójában

Dotkom

Sony a pókember hálójában

Számítógép segítségével akár dinoszauruszokat is feltámaszthatunk, azonban mi történtik akkor, ha egy létező utca képét digitálisan módosítjuk? A Sony legújabb, Pókember című filmjében ez történt, a változtatás apró, mégis zseniális húzás.

A Sony Pictures legújabb filmjében, a májusban mozikba kerülő Pókemberben digitálisan megváltoztatta a New York-i Time Square kivetítőinek hirdetését. A hirdetőtáblák tulajdonosai, a Sherwood és a Super Sign beperelte a Sony-t arra hivatkozva, hogy ez a változtatás bevételcsökkenést valamint presztízsveszteséget okoz, hiszen nem tudnak exkluzivitást garantálni klienseiknek. Értelmezésük szerint ide tartozik a filmes megjelenés is.

A Pókember kritikus jelenetében a USA Today és a Cingular Wireless hirdetése jelenik meg, holott a valóságban az NBC és a Samsung reklámja látható. A 3 oldalas vádirat szerint a film megmásítja a valóságot. “A Sherwood nem hagyott jóvá semmiféle változtatást”. A Cingular Wireless szerződést kötött a Sonyval a filmhez kapcsolódóan Pókember feliratú mobiltelefon alkatrészek, csengőhangok stb. értékesítésére, az azonban nem derült ki, hogy a Time Square tábláival kapcsolatban történt-e megállapodás a két cég között. Az ügyben további furcsaság, hogy az USA Today képviselője kijelentette: a hirdetésért nem fizettek a Sony-nak.

Az ítélet valószínűleg példaértékű lesz, hiszen a kérdés az, hogy a filmeseknek van-e joguk a valós környezet megváltoztatására egy fiktív karakterről szóló filmben.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés