Connect with us

Hirdetés

technokrata

Fordulat a vírusok elleni harcban?

Dotkom

Fordulat a vírusok elleni harcban?

Végre bekövetkezhet egy biztonságosabb, jóval kevésbé fertőzőbb időszak a hálózatra csatlakoztatott számítógépek életében, köszönhetően egy új szabadalomnak.

A Symantec ma bejelentette, hogy az Egyesült Államok Szabadalmi és Védjegyirodája (U.S. Patent and Trademark Office) szabadalmi védelmet jegyzett be a Symantec heurisztikus technológiájára (Szabadalmi szám: Egyesült Államok 6.357.008), mely képes az új és ismeretlen vírusok felismerésére a hagyományos vírusazonosító ujjlenyomat nélkül. Ez a technológia, mely a Symantec minden átjáró, asztali gép és kiszolgáló vírusvédelmi megoldásának része, szinte bármilyen platformon használható minden, a jelenben és jövőben előforduló vírusveszély elhárítására.

A hagyományos antivírus szoftverek a vírusokat előzetesen azonosított ujjlenyomat alapján találják meg az állományokban és a lemezeken. Ezzel ellentétben a Symantec szabadalmazott heurisztikus technológiája az új fenyegetést az állományok közvetlen elemzésével, a gyanús tevékenységre utaló nyomok alapján fedezi fel anélkül, hogy ehhez ujjlenyomatra volna szüksége. Ez a rendszer hatékony kiegészítője a hagyományos ujjlenyomat-alapú antivírus szoftvereknek az újonnan felmerülő rosszindulatú fenyegetések ellen, amíg az ujjlenyomat el nem készül.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés