Connect with us

technokrata

A QuickTime is meghódítja a PDA-kat

Dotkom

A QuickTime is meghódítja a PDA-kat

Egy kaliforniai cég szoftverével lehetővé válik majd az Apple QuickTime állományok lejátszása kéziszámítógépeken is.

A Media Metastasis jelenleg egy olyan szoftver fejlesztésén dolgozik, amelynek segítségével a kéziszámítógépeken és 3G mobiltelefonokon is lehetővé válik az Apple QuickTime formátumában eltárolt digitális videoállományok lejátszása, akár streaming módban is. A QuickTime technológia jelenleg nem érhető el egyik mobil platform alá sem.

A ZygoVideoH nevű alkalmazást kifejezetten mobil eszközökre optimalizálta a fejlesztő cég, amely jelenleg egy Handspring Visor Prism, illetve egy Sharp Zaurus SL-5500-as PDA-n demonstrálta a lejátszó képességeit (az előbbi kéziszámítógép Palm OS-t, míg az utóbbi Linuxot futtat). Rod Sheffield, a Media Metastasis elnök-vezérigazgatójának elmondása szerint a mobil eszközök kijelzői 160×160 pixelestől 320×320 pixeles felbontásig mozgóképek megjelenítését teszik lehetővé, ilyen kisméretű klip esetén pedig nem szükséges túl nagy sávszélesség sem a streaming módban történő videózáshoz, amely a 3G mobilhálózatok elterjedése esetén minden bizonnyal nagy népszerűségre tesz majd szert.

A Media Metastasis kéziszámítógépekre és következő generációs mobiltelefonokra szánt médialejátszójának pontos megjelenési ideje egyelőre nem ismert. Mint ismeretes, az internetes médiasugárzás úttörőjének számító RealNetworks nemrégiben jelentette be, hogy RealOne nevű médialejátszó szoftverét elérhetővé teszi a többek között a Nokia kommunikátorokon alkalmazott Symbian, illetve Pocket PC platformok alá is (ez utóbbi operációs rendszerben eleve megtalálható a Microsoft Windows Media technológiája).Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin