Connect with us

Hirdetés

technokrata

Creative: új grafikus kártyák?

Dotkom

Creative: új grafikus kártyák?

A grafikus kártyák piaca is változik. Szereplők jönnek, szereplők mennek. Mi a helyzet a Creative-val?

A Creative neve szinte mindenkinek ismerős, aki számítástechnikával foglalkozik. A cég nagyon régóta gyárt hangkártyákat és egyéb kiegészítőket. Kínálatukban igen sok termék szerepel, a hordozható MP3 lejátszók éppúgy megtalálhatók termékpalettájukon, mint például a modemek.

A Creative hétfői bejelentése szerint a cég 103 millió dollárt fektet a 3Dlabsba. A Creative-nak nem ez az első befektetése a kiváló kártyákat gyártó 3Dlabsba. Bár a Creative eddig is készített videókártyákat, ezek külső gyártó chipjeire épültek. Ilyen kártya például a 3Dfx által gyártott Voodoo Banshee chipre épülő Creative 3D Blaster Banshee, az S3 Savage 4-jére épülő Creative 3D Blaster Savage 4, vagy a jelenleg is piacképes, nVIDIA GeForce3-ra épülő 3D Blaster GeForce3 Titanium 500. A cég azonban a felmerülő problémák miatt úgy döntött, hogy jobb egy saját grafikus chipeket gyártó ”részleg”.

Bár a 3Dlabs eddig leginkább a high-end piacra készülő termékeiről volt híres, ez nem éppen hátrány… A Creative – nem titkolt – célja a felvásárlással az, hogy a hangkártyák piacához hasonló sikereket érjen el a grafikus vezérlők területén is.

A márka viszonteladói hálózata megvan, a hírnév sem – sokat – csorbult az utóbbi időben. Talán a jövőben az ATI és az nVIDIA mellett újabb nagyon komoly szereplővel kell számolnunk a monitorvezérlők piacán?



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés