Connect with us

Hirdetés

technokrata

Egyre nagyobb mennyiségű memóriachip – hamarosan csökkenhetnek az árak?

Dotkom

Egyre nagyobb mennyiségű memóriachip – hamarosan csökkenhetnek az árak?

A memóriapiac egyik meghatározó szereplője úgy döntött, még több memóriachipet gyárt le, ezzel többletet teremtve a piacon.

A német memóriagyártó óriás, az Infineon ma jelentette be, hogy 2003-ra havonta 20 ezerrel több szilíciumszeletet (wafer) kíván előállítani. Ennek köszönhetően jelentős mértékben megugrik a legyártott memóriachipek mennyisége is (lévén ilyen szeletekből készítik a chipeket).

Ékes bizonyítéka e bejelentés a félvezetőipar (de főként a memóriachipekkel foglalkozó részének) feléledésére. Lassan eljön az az idő, amikor a megfogyatkozott számú memóriagyártó cégek ismét növelt kapacitással dolgozhatnak, lévén a piacból kevesebben kérnek maguknak részesedést (azaz növekedhet az egy cégre jutó profit).

Miközben a Micron és a Hynix még mindig egymással küzd a felvásárlás ügyén, a Samsung biztosan tartja piacvezető pozícióját. A ranglistán negyedik helyen álló Infineon egy tajvani gyárban gyártat 128 és 256 megabites chipeket, az itteni jelenleg 38 százalékos gyártásrészesedését kívánja 48 százalékra feltornázni, megteremtve a tervéhez szükséges erőforrás-többletet.

A piacra rövid távon szinte biztosan nem hat ez a bejelentés, de amennyiben több cég is fokozza termelését, mérséklődhet végre az áremelkedés üteme.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés