Connect with us

Hirdetés

technokrata

Linux a magyar büntetés-végrehajtási intézetekben

Dotkom

Linux a magyar büntetés-végrehajtási intézetekben

A SuSE Linux legújabb projektje keretében nemsokára a hazai büntetés-végrehajtási intézményekben fogvatartottak is megismerhetik a Linuxot.

A Miniszterelnöki Hivatal Informatikai Kormánybiztossága által támogatott 12 informatikai tanteremben a Büntetésvégrehajtás Országos Parancsnoksága (BVOP) több mint 30 rendszergazdáját képeztette ki SuSE Linux ismeretekből. Az oktatást a SuSE Linux AG magyarországi irodájának szakemberei végezték. A cél nem titkoltan az, hogy a büntetésvégrehajtás intézményeiben a résztvevők a fogvatartottakat oktassák majd szabad szoftverek használatára, a SuSE Linux példáján. A tanfolyamon az ország összes büntetés-végrehajtási intézménye képviseltette magát.

”Nagyon örültünk ennek a lehetőségnek, ezáltal lehetővé vált, hogy szakembereink kísérletei a Linux rendszerekkel és a hozzájuk kötődő alkalmazásokkal, fejlesztőeszközökkel szervezett, egységes képzésen alapuljanak.” – vélekedett Yazbekné Szabó Katalin, a BVOP Sajtó- és Kommunikációs Osztályának vezetője. A jövőbeli oktatók nagyon lelkesek, és az alapvető felhasználói ismereteken túl – melyet oktatni fognak – már a SuSE Linux hálózati alkalmazásain törik a fejüket. Ezen kívül vizsgálják annak a lehetőségét is, hogy az általuk fejlesztett helyi alkalmazások milyen feltételekkel futtathatók Linux környezetben.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés