Connect with us

technokrata

Két új, színes kijelzős tenyérgép a Palmtól

Dotkom

Két új, színes kijelzős tenyérgép a Palmtól

A várakozásoknak megfelelően a mai naptól megvásárolható a Palm két új terméke, az m515-ös és az m130-as.

Noha a két újdonság közül az egyik felső, a másik pedig alsó kategóriás PDA, közös bennük, hogy mindkettőt színes kijelzővel szerelték fel.

A Palm m515-ös az eddigi csúcsmodellt, az m505-öst fogja felváltani, és dupla akkora, összesen 16 MB memóriával rendelkezik. Egy jobb képet biztosító, erősebb háttérvilágítással ellátott, szabályozható fényerejű TFT LCD kijelzővel szerelték fel, amely az elődével azonos felbontású és 65 ezer szín megjelenítésére képes. Az új modell memóriája is SD/MMC flash-kártyákkal bővíthető, a Universal Connector révén pedig a tavaly megjelent modellekkel használatos kiegészítőmodulokat (modem, billentyűzet) is képes kezelni. A Palm m515-ösön Palm OS 4.1-es operációs rendszer fut, tömege 153 gramm, ára pedig 399 dollár (az USA-ban). Méretei: 12,1 x 7,9 x 2,29 cm.

A második új kézi-számítógép a 279 dollárba kerülő Palm m130-as. Ez a modell 8 MB memóriával rendelkezik, LCD kijelzőjének mérete hangyányival kisebb, mint az m515-ösé (és egy kicsivel gyengébb minőségű képe van), de ez is 65 ezer szín megjelenítésére képes. Az m130-as memóriája szintén SD/MMC memóriamodulokkal bővíthető, a Universal Connector csatlakozó révén pedig különböző kiegészítőket lehet csatlakoztatni hozzá. Az m130-as tömege és méretei megegyeznek az m515-ösével, és ezen az eszközön is a Palm OS 4.1-es változata fut. Mindkét PDA-t lítium-polimer akkumulátorral lehet megvásárolni.

A most piacra került, csekély technológiai újdonságot hordozó modellek után a Palm előreláthatóan csak ősszel fog megjelenni új termékkel, az azonban teljesen új hardver-elemeken alapul majd, és már a Palm OS 5-ös változatát fogja futtatni.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin