Connect with us

Hirdetés

technokrata

Tovább harcol a Palm és a Xerox

Dotkom

Tovább harcol a Palm és a Xerox

A Palm tegnap bejelentette, hogy megfellebbezi a bíróság azon döntését, mely szerint a vállalat megsértette volna a Xerox kézírás-felismerési technológiákkal kapcsolatos szabadalmát.

A Xerox még 1997-ben fogta perbe a Palmot, amely akkoriban még a U.S. Robotics, illetve azt követően a 3Com tulajdonában volt. A per alapját a napjainkban is számos PDA-n alkalmazott, úgynevezett Graffiti beviteli felület képezte, amelyet állítása szerint a Xerox fejlesztett ki, azonban a Palm is alkalmaz saját termékein.

Eric Benhamou, a Palm elnök-vezérigazgatója úgy véli, a Xerox nem sajátíthatja magának ki az ábécét, a számokat, jeleket, amelyeket az emberiség már nagyon régóta alkalmaz. Múlt hét pénteken egyébként a Xerox azt kérte a bíróságtól, hogy az állíttassa le a Palm operációs rendszert futtató kézi-számítógépek árusítását az Egyesült Államokban, ám ezt a kérelmet a bíróság elutasította. Ehelyett a Palmot, illetve korábbi tulajdonosát, a 3Comot 50 millió dolláros bírság megfizetésére kötelezte. A jogi harc azonban nem ért véget, mivel a bíróság döntését a Palm meg fogja fellebbezni.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés