Connect with us

Hirdetés

technokrata

Olcsó, de gyors processzorral felszerelt notebookok

Dotkom

Olcsó, de gyors processzorral felszerelt notebookok

Mind energiafelhasználás, mind ár tekintetében kedvező jellemzőkkel rendelkező processzorral felszerelt notebookok debütálnak a jövő héten.

A Sony és a Fujitsu új notebook modelljei a Transmeta chipgyártó cég Crusoe processzoraival felszerelve érkeznek majd a piacra. Kis késlekedés után (melyet gyártási problémák okoztak) végre nagyobb számban is alkalmazásra kerülnek a tavaly júniusban bejelentett 5500-as és 5800-as Crusoe processzorok.

A Sony PictureBook fantázianévvel ellátott sorozatából a PCG-C1MV típus 733 MHz-es, TM5800-as processzort tartalmaz. Össztömege 1 kg, képernyője 8,9 inch átmérővel rendelkezik. Kezdőára 1900 dollár, a terméket kiskereskedőktől és a Sony weblapjáról szintén meg lehet vásárolni.

Következő héten érkezik a Fujitsu LifeBook P-2040-es modellje, amely szintén egy TM5800-as Crusoe processzorral lesz felszerelve, ám a Sony gépében alkalmazottnál picit gyorsabb lesz: 800 MHz-en fog dolgozni. A másfél kilogramm tömegű notebook 10,6 inches átmérőjű kijelzővel rendelkezik, induló ára 1500 dollár lesz.

A LifeBook széria alacsonyabb tudású változata, a P-1000-es 700 MHz-es TM5500-as processzorra épül, tömege csak egy kilogramm. Ez a notebook hasonló kijelzővel fog rendelkezni, mint a Sony PictureBook modellje: 8,9 inch az átmérője. Ára megegyezik a P-2040-esével, amit az indokol, hogy érintésérzékeny kijelzővel látták el. Szintén a jövő héttől kerül forgalomba.

2001. negyedik negyedévében 23 millió dolláros veszteséget volt kénytelen elkönyvelni a Transmeta, ám a notebookgyártók hadával kötött szerződései végre kimozdíthatják a kátyúból. A Sony és a Fujitsu cégek mellett ugyanis processzorainak alkalmazói között tudhatja az NEC-t, a Toshiba-t és az RLX-et is.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés