Connect with us

Hirdetés

technokrata

Minél drágább a számítógép, annál kelendőbb?

Dotkom

Minél drágább a számítógép, annál kelendőbb?

A számítógépgyártók egymással versengve igyekeznek minél alacsonyabb áron adni konfigurációikat, ám a piacon mégis egy olyan modell tarol, ami jóval drágább a többinél. Vajon miért?

Közismerten gyenge időszak a számítógépek eladása terén az első félév (de főként a január és a február). A legtöbb nagy PC-gyártó igyekszik minden lehetőséget kihasználni, amivel csökkentheti modelljei árát, hogy népszerűbb lehessen a vásárlók között, s ezáltal ki tudja húzni ezt a nehezebb időszakot.

Az Apple iMac gépe éppen ellenkező taktikát követ: a lapos-képernyőnek köszönhetően elég drága lett a komplett gép, ennek ellenére várakozásokat felülmúló statisztikák láttak napvilágot: a masina kelendőbb, mint hitték volna. Az Apple eredetileg 1,3 millió darabot tervezett eladni idén, de csak januárban 150 ezer előrendelést kapott a gépre. A megjelenést követően azonnal egy héttel kitolták a Macintoshok kiszállítási határidejét a nagy érdeklődés miatt (jó néhány áruházban és boltban ez a készletek nagyon gyors elfogyásával járt).

Az 1800 dolláros csúcskategóriás és a középkategóriás (1500 dollárba kerülő) iMac jelenleg egy hónapos átfutással érkezik ki tulajdonosához, ugyanis szinte mindenhol ennyi késéssel tudják csak kielégíteni az igényeket.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés