Connect with us

Hirdetés

technokrata

Az alvilág a hardverekre is rátette a kezét?

Dotkom

Az alvilág a hardverekre is rátette a kezét?

Aki márkás terméke(ke)t vásárol, az a feketekereskedelmet támogatja? Úgy tűnik, egyre több hardver alkatrész kerül ki a „nem hivatalos” gyártóktól..

Márkás alkatrészeket, hardvereszközöket többek között azért is vásárolunk, hogy a gyártásuk során a névtelen termékekhez képest magasabb ellenőrzésben részesülő, nagyságrendekkel kevesebb meghibásodást ígérő eszközökkel kevés gondunk legyen, működésük stabilitásával sokáig szolgálhassanak minket.

Nem csoda hát, hogy egyre többen szeretnének belépni erre a piacra, a neves eszközök értékesítésével ugyanis komoly profitot lehet realizálni. Egy márka kialakítása azonban nagyon költséges és időigényes feladat, ezért néhányan egy sokkal egyszerűbb módszert választottak: legyártják az alkatrészt, majd egy ismert név alatt adják el.

Szinte minden cég szenved a hamisítóktól, most akarata ellenére a 3Com is belépett ebbe a sorba. A hálózati eszközeiről ismert gyártó egyes hálózati kártyáit alaposabban megvizsgálva kiderült ugyanis, hogy hamisítók gyártották. Egyelőre még közelítő adatok sincsenek, mekkora mennyiségben árasztották el a piacot a másolatok, de az már látszik, hogy világszerte megtalálhatók a hamisítványok.

A 3C905C-TX-M terméket érinti leginkább a csapás, ezért nem árt óvatosnak lenni (nem csak a 3Com, hanem az összes nevesebb gyártó eszközei esetében csak megbízható helyről vásároljunk)! A gyártó egyébként megtesz mindent annak érdekében, hogy rábukkanjon a forrásra, és azt beszüntesse.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés