Connect with us

technokrata

Számítógéppel tervezett Ferrari versenyautó

Dotkom

Számítógéppel tervezett Ferrari versenyautó

A Compaq segítségével a Ferrari még tökéletesebb, az aerodinamika törvényeit jobban kiaknázó versenyautókat képes tervezni.

A Compaq 2001-ben egy új, 6 AlphaServer ES40 rendszert tartalmazó fürtözött (cluster) konfigurációt helyezett üzembe az olasz Ferrari versenyistállójánál, a 2001-es világbajnok csapatnál. Az Alpha EV68 processzorokra épülő új kiszolgálók többek közt olyan áramlástani alkalmazásokat futtatnak, mint amilyen a Ferrarival szoros kapcsolatban álló Ricardo Software által kifejlesztett Wawe és Vectis, az új versenyautók aerodinamikai tulajdonságainak pontos szimulálását téve lehetővé.

Az új rendszerek azokat az AlphaServer ES40 kiszolgálókat követték a sorban, amelyeket a Ferrari már hosszabb ideje alkalmaz a strukturális analízis terén. A most átadásra került 6 kiszolgáló révén immár 21-re emelkedett azon, az olasz versenyistállónál működő AlphaServer rendszerek száma, amelyek a Ferrari számára elengedhetetlenül fontos, különböző HPTC applikációk (Marc, Nastran, Fluent, Star-CD, Vectis stb.) futtatásához nyújtanak megfelelő alapot.

Az új AlphaServer rendszerek a Compaq egyik fontos olaszországi partnere, az AlphaPoint segítségével kerültek átadásra egy, a Ferrarival kötött speciális bérleti megállapodás keretében.

A dolog pikantériája, hogy egy nagy teljesítményű Alpha szervert a Ferrari idei várható legnagyobb konkurense, a BMW Williams F1 Team ősszel állított üzembe, melynek segítségével a szélcsatorna teszteket tudja szimulálni. A szuperszámítógép segítségével a több hetet igénylő munka jelentősen, néhány napra rövidült.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

samsung
galaxy

SmartWatch

Bemutatkozik a Samsung Galaxy Watch3 Titanium

2020. szeptember 19. szombat
apple
xperia

SmartPhone

A Sony bemutatja az Xperia 5 II-t

2020. szeptember 18. péntek
panasonic RZ S500W füllhallgató
Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin