Connect with us

Hirdetés

technokrata

Számítógéppel tervezett Ferrari versenyautó

Dotkom

Számítógéppel tervezett Ferrari versenyautó

A Compaq segítségével a Ferrari még tökéletesebb, az aerodinamika törvényeit jobban kiaknázó versenyautókat képes tervezni.

A Compaq 2001-ben egy új, 6 AlphaServer ES40 rendszert tartalmazó fürtözött (cluster) konfigurációt helyezett üzembe az olasz Ferrari versenyistállójánál, a 2001-es világbajnok csapatnál. Az Alpha EV68 processzorokra épülő új kiszolgálók többek közt olyan áramlástani alkalmazásokat futtatnak, mint amilyen a Ferrarival szoros kapcsolatban álló Ricardo Software által kifejlesztett Wawe és Vectis, az új versenyautók aerodinamikai tulajdonságainak pontos szimulálását téve lehetővé.

Az új rendszerek azokat az AlphaServer ES40 kiszolgálókat követték a sorban, amelyeket a Ferrari már hosszabb ideje alkalmaz a strukturális analízis terén. A most átadásra került 6 kiszolgáló révén immár 21-re emelkedett azon, az olasz versenyistállónál működő AlphaServer rendszerek száma, amelyek a Ferrari számára elengedhetetlenül fontos, különböző HPTC applikációk (Marc, Nastran, Fluent, Star-CD, Vectis stb.) futtatásához nyújtanak megfelelő alapot.

Az új AlphaServer rendszerek a Compaq egyik fontos olaszországi partnere, az AlphaPoint segítségével kerültek átadásra egy, a Ferrarival kötött speciális bérleti megállapodás keretében.

A dolog pikantériája, hogy egy nagy teljesítményű Alpha szervert a Ferrari idei várható legnagyobb konkurense, a BMW Williams F1 Team ősszel állított üzembe, melynek segítségével a szélcsatorna teszteket tudja szimulálni. A szuperszámítógép segítségével a több hetet igénylő munka jelentősen, néhány napra rövidült.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés