Connect with us

Hirdetés

technokrata

Az Nvidia mindenkit lesöpör

Dotkom

Az Nvidia mindenkit lesöpör

Egyetlen cég volt képes rakétasebességgel növelni bevételét a recesszió közepette: az Nvidia. Sikeréhez több szerencsés tényező is hozzájárult…

A grafikai chipjeiről híres Nvidia jelentése szerint a vállalat negyedik negyedéves profitja megduplázódott, köszönhetően a konzolipar dinamikus fejlődésének. Mint ismeretes, az Nvidia még tavaly tavasszal szerződést kötött a Microsofttal, melynek értelmében az Xbox grafikus megjelenítésért felelős hardveregység szállítója az Nvidia lett. Az év végén debütált konzolgép jó fogadtatásra talált (bár riválisát, a Sony Playstation 2-jét nem tudta megelőzni eladások terén), fellendítve ezzel mindkét cég üzletmenetét.

73 millió dollárnyi nettó jövedelmet könyvelhetett el a vállalat (ez 41 centes egy részvényre eső bevételt jelent) a korábbi 31,1 millió dolláros jövedelemhez (és a 19 centes egy részvényre jutó bevételhez) képest.

A Standard & Poors 500-as indexében az Enron helyét átvevő vállalat eredményei még a legoptimistább várakozásokat is felülmúlták. Az egész éves periódust alapul véve a cég nettó bevétele 193 millió dollár volt (amely 1,13 dolláros egy részvényre eső bevételnek felel meg), szemben a korábbi időszak 99,9 millió dollárjával (és 63 centes egy részvényre eső bevételével). Az eladások majdnem megduplázódtak (a korábbi 735,3 millió dollárról 1,37 milliárdra).

Ezen pozitív híreknek köszönhetően az Nvidia részvényei 62,16 dolláros áron zártak csütörtökön (a részvény árfolyama egyébként 2001. október 2-a óta 150 százalékkal növekedett). Az év végi, megközelítőleg 68 dolláros árfolyamot figyelembe véve ez majdnem négyszeres emelkedés (az év elején 16,5 dolláron állt egy Nvidia részvény).



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés