Connect with us

technokrata

Nemsokára kapható lesz a Sharp linuxos PDA-ja

Dotkom

Nemsokára kapható lesz a Sharp linuxos PDA-ja

A Sharp bejelentése szerint az első negyedév végén fog a boltok polcaira kerülni a rengeteg funkciót kínáló Zaurus SL-5500-as tenyérgép.

A Zaurus PDA egyik fő sajátossága az, hogy egy speciálisan mobil eszközökre optimalizált Linux operációs rendszert futtat és Java programok kezelésére is képes. Belsejében egy 206 MHz-es Intel StrongARM processzor ketyeg, ami 64 MB memóriával egészül ki.

A fenti alapok, valamint a nagyfelbontású (240 x 320 pixeles, 65 ezer színes) TFT kijelzője segítségével az eszköz számos multimédiás funkciót – MP3, MPEG-1 lejátszás, hangrögzítés – képes kínálni tulajdonosának. Fontos újítás továbbá az is, hogy az eszköz egy aprócska QWERTY billentyűzettel is rendelkezik, ezt a gép aljából lehet kihúzni. A Zaurus ezenkívül Compact Flash és SD/MMC kártya bővítőhellyel is rendelkezik, tehát összesen háromféle flash-alapú memóriakártyát képes fogadni.

Az SL-5500-as ára egyelőre nem ismert, várakozások szerint az eszköz 500 dollár körüli összegért lesz megvásárolható többek között a Sharp online boltjában március körül.Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

TAG Heuer Carrera

SmartWatch

Új luxus kollekcióval rukkolt elő a Tag Heuer

2020. szeptember 24. csütörtök
dell laptop

Kütyük

Dell laptop: iskolások számára ideális választás!

2020. szeptember 23. szerda
samsung
galaxy

SmartWatch

Bemutatkozik a Samsung Galaxy Watch3 Titanium

2020. szeptember 19. szombat
apple
Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin