Connect with us

Hirdetés

technokrata

Királyi PDA: Royal Lin@x

Dotkom

Királyi PDA: Royal Lin@x

A Sharp Zaurusa mellett a Royal Consumer Information Products is bemutatta saját, Linuxot futtató PDA-ját a CES kiállításon.

Várhatóan 299 dollárba fog kerülni a Royal Lin@x fantázianevet viselő új PDA, amelynek megjelenése az év közepe felé várható. Az újabb digitális titkárokhoz hasonlóan ezen eszköz szíve is egy 206 MHz-es Intel StrongARM processzor, emellett 32 MB RAM és 16 MB flash ROM kapott helyet az eszközben.

A Lin@x színes LCD kijelzővel bír, ennek paramétereiről egyelőre nem áll rendelkezésre információ (feltételezések szerint 320 x 240 pixeles felbontást lesz képes megjeleníteni). A tenyérgépen a linuxos alapokon nyugvó PIXIL nevet viselő beágyazott operációs rendszer fut, amely a Microwindows elnevezésű grafikus kezelőfelülettel egészül ki. A PDA-t ellátták infravörös porttal, fülhallgató-kimenettel, integrált mikrofonnal és CompactFlash Type II csatlakozóval is (ez utóbbi a memóriakártyák mellett lehetővé teszi megfelelő külső perifériák illesztését is), és USB-n vagy soros porton keresztül köthető a Linux vagy Windows operációs rendszert futtató személyi számítógépekre adatszinkronizáció céljából.

Multimédiás funkciói közül egyelőre csak az MP3-lejátszás ismert, de ezzel nem merül ki a masina kínálata. A szövegbevitel természetesen a PDA-knál megszokott ”cerkán” alapuló kézírásfelismeréses technikával történik, de lehetőség van virtuális billentyűzet megjelenítésére is a kijelzőn.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés