Connect with us

Hirdetés

technokrata

Minél több a processzor, annál nagyobb gazdasági növekedés?

Dotkom

Minél több a processzor, annál nagyobb gazdasági növekedés?

A számítástechnikai termékek iránti keresletnövekedés egyszer már nagyot lendített a világgazdaság növekedésén, de képes lesz-e ezt újra megismételni?

A technológiai szektor idei mélyrepülésének vége emelkedéssel fejeződött be. Ez számokkal kifejezve 2 százalékos növekedést jelent a korábbi hasonló szakaszhoz képest (körülbelül 35 és fél milliárd dolláros értéket produkálva). A szeptemberi értékekhez képest ez már 8,9 százalékos értékesítési növekedés.

A rendelések növekedése azt mutatja, hogy lassan kezd visszatérni a bizalom az internetes cégek egy része iránt. A kamatlábak csökkentése szintén hozzájárult a gazdaság élénküléséhez (az Egyesül Államok Nemzeti Bankjánál összesen tizenegyszer nyúltak idén ehhez az eszközhöz), az irányadó kamat a mai napokban negyven éve nem tapasztalt mélységekbe ért (az idei 6,5 százalékos értékről egészen 1,75 százalékig csökkent). Egyes elemzések szerint előkészítik a terepet a gazdasági fejlődés 2002-es növekedéséhez.

A számítástechnikai termékek (ide értve az összeszerelt számítógépeket is) iránti rendelések 2,7 százalékkal, a chipek iránti rendelések 2,4 százalékkal emelkedtek (a kommunikációs termékek iránti érdeklődés ugyanakkor csak 0,3 százalékos növekedésre volt elegendő).

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés