Connect with us

Hirdetés

technokrata

Közeledik az internetes válság vége?

Dotkom

Közeledik az internetes válság vége?

A 2000-ben megindult internetes cégek közötti gazdasági összeomlás hullámai egyre alacsonyabbak, lassan elülni látszik a vihar.

Decemberben jelentették be a legkevesebb elbocsátásokat az internetes cégek az elmúlt másfél évben. A jelentések szerint a 2000. közepén kipukkant új gazdaság mutatóinak folyamatos romlása egyre kisebb mértékű.

Novemberben 2901 alkalmazott vesztette el állását, decemberre ez a szám 2403-ra csökkent (tavaly, ugyanebben az időszakban még 10459 dolgozó volt kénytelen más munkahely után nézni). Az utolsó félévet tekintve ez már a negyedik olyan hónap, mikor a tervezett elbocsátások száma csökkent az előző havi adatokhoz képest.

Összesen majdnem 101 ezer, valamely internetes cégnél dolgozó ember kényszerült otthagyni állását az elmúlt évben, két és félszer többen, mint az azt megelőző évben. Úgy tűnik, a kevésbé stabilabb cégek elbukásával végre normalizálódik valamelyest a helyzet, mindazonáltal a negatív tendenciák még nem értek véget. Az internetes kiskereskedelmet megmentette az idei karácsonyi bevásárlási láz, mely a terrorkatasztrófák miatt sokkal nagyobb részben zajlott a Világhálón, mint tavaly. 2002-re 31 százalékos növekedést jósolnak az online eladások terén.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés