Connect with us

Hirdetés

technokrata

Győzött az Nvidia

Dotkom

Győzött az Nvidia

Mindenhol az informatikai ipart ért hatalmas visszaesésekről és általános gazdasági válságról lehet hallani, ennek ellenére a tavalyi év győztese mégis egy technológiai cég lett.

A grafikai chipeket gyártó Nvidia cég (mely a Microsoft Xboxának létrejöttében is aktív szerepet vállalt) részvényeinek értéke megnégyszereződött, ezzel a Standard & Poors által készített legjobb 500 cég közül az első helyre került. A tavalyi évet 16 dollár 50 centen kezdő papírok év végére 68 dollár körüli értékre tornázták fel magukat.

Korábban az Enron állt a lista élén, mely a tavalyi évet 83,13 dolláros részvényárral kezdte – az év végére azonban 60 centre csökkent egy Enron-részvény értéke (ezzel 99 százaléknál is nagyobb esést produkálva). Az Enron diadalát megelőző 1999-es év nagy győztese a csúcsértékén 185 dolláros részvényárral dicsekedhető Qualcomm volt, mely cég papírjainak értéke most 75 cent közelében mozog.

Az Nvidia mindezen előzményekből okulva nem iszik előre e medve bőrére, még annak ellenére sem, hogy akkor is 60 százalékos növekedést produkáltak, amikor az iparbeli társainak csökkenéssel és összeomlásokkal kellett szembenézniük. A cég szóvivői kijelentették, hogy idén nem fogják megismételni a tavalyi ugrást, de további növekedésre számítanak.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés