Connect with us

Hirdetés

technokrata

Vártnál rosszabb eredmények a Novellnél

Dotkom

Vártnál rosszabb eredmények a Novellnél

A hálózati szoftvereket gyártó Novell negyedik üzleti negyedévének eredményei a vártnál rosszabbul sikerültek, és jelentősen elmaradnak az egy évvel korábbiaktól.

A Novell nettó vesztesége a cég közlése szerint elsősorban a 114 millió dollárt felemésztő átszervezési és egyéb költségek, illetve a Cambridge Technology Partners tanácsadó cég idén nyáron történt felvásárlása miatt szélesedett ki (a múlt hónapban a Novell még 1 centes részvényenkénti profitot és 306 millió dolláros forgalmat prognosztizált saját magának – leszámítva az átszervezési és más költségeket).

A vállalat összesen 94,51 millió dolláros nettó deficitet halmozott fel az utolsó három hónapban, ami 26 centes egy részvényre eső veszteséget jelent, míg egy évvel korábban a Novell negyedéves vesztesége még 34,96 millió dollár, részvényenkénti 11 cent volt. A költségeket nem számítva a vállalat 2 centes egy részvényre eső profitot ért el. 273,32 millió dollárról 307,61 millióra nőtt viszont a cég forgalma az előző év azonos időszakához képest.

265-275 millió dolláros forgalmat jósol a Novell a következő negyedévre, amelyben a várakozások szerint végre nem fog egy részvényre eső veszteséget produkálni (ha nem számítjuk bele az átszervezési és egyéb költségeket).



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés