Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Compaq megállapodott az American Express-szel

Dotkom

A Compaq megállapodott az American Express-szel

A Compaq Computer 5 évre szóló, több millió dollár értékű szerződést írt alá az American Express-szel.

Ez a cég legnagyobb üzlete azóta, hogy szeptemberben bejelentette egyesülését a Hewlett-Packarddal. A megegyezés értelmében a Compaq 25 ezer darab vékony kliensgépet tartalmazó rendszert épít ki az American Express-nek, amelyet az utóbbi cég ügyfélszolgálatos munkatársai fognak használni.

A kiszolgálók mellett összesen 400 darab szervert is leszállít majd a hitelkártyákkal foglalkozó cégnek, és ezekhez kapcsolódó egyéb szolgáltatásokat is nyújt. Az új rendszerben a kliensgépeket csupán terminálként használják, a számítási funkciók nagy részét pedig a központi szerver végzi.

Egyelőre nem hozták nyilvánosságra a szerződés pénzügyi vonatkozásait. Ez év októberében egyébként a Compaq az amerikai posta egyik pályázatát megnyerve 10 évre szóló szerződést kötött a hivatallal, több mint 1,5 milliárd dollár értékű hardver leszállításáról és szolgáltatások végzéséről. Novemberben a General Motorsszal kötött megállapodást a Compaq, melynek eredményeként 3 évig látja el az autógyártó óriáscéget PC-kkel, notebookokkal és szolgáltatásokkal.

A hírek szerint a HP is több évre szóló, milliós nagyságrendű megállapodást kötött egy nagy multinacionális céggel, amelyet egyelőre még nem neveztek meg.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés