Connect with us

technokrata

Notebook Transmeta processzorral

Dotkom

Notebook Transmeta processzorral

A Fujitsu bejelentette legújabb notebookját, amit az alacsony fogyasztású, Transmeta gyártmányú Crusoe processzorral szereltek fel.

A chipgyártó cég a harmadik negyedévben 5 millió dollár értékben adott el processzorokat, elsősorban a japán PC piacon terjeszkedve. Számos gyártó épített Transmeta processzoros notebookokat, de a Compaq és az IBM továbbra is ragaszkodik az Intelhez ebben az alacsony fogyasztású kategóriában.

A Crusoe chipek nem hoznak áttörő változást (a komplett gépet tekintve) az energiagazdálkodásban, mert sokkal több energiát lehet megspórolni például az LCD technológia fejlesztésével.

Az újonnan bejelentett, LifeBook P fantázianévre hallgató notebook az első, Egyesült Államokban piacra hozott Fujitsu laptop, amit a Crusoe (800 Mhz-es) processzorra építettek. Megjelenése november közepére várható. 1.499 dolláros áráért korszerű technikát kap a vásárló: 10,6 colos SXGA TFT képernyő, 20 GB-os merevlemez, 128 MB memória, ATI Rage Mobility-M videókártya, USB-re csatlakoztatható külső lemezmeghajtó tartozik a konfigurációba, valamint egy választási lehetőség: DVD-CD író egység vagy egy második akkumulátor (ami akár 14 és fél órás működési időt is jelenthet).

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin