Connect with us

technokrata

Angol kihívás a Microsoft webszervere ellen

Dotkom

Angol kihívás a Microsoft webszervere ellen

A Microsoft Webszerver szoftverét ért kritikákon felbuzdulva egy brit cég bejelentett egy olyan programot, amely fokozottabb védelmet adhat a Microsoft szoftverénél.

A Zeus Technology 4.0-ás verziószámmal rendelkező Zeus Web Server programját még sosem törték meg (legalábbis Andrew Parker, a Zeus főtanácsadója szerint). A cég nemcsak azt állítja, hogy biztonságosabb az összes többi webszervernél, hanem hogy gyorsabb is.

Mint ismertté vált, az augusztusi és a szeptemberi internetes vírusinváziót követően a Microsoft Internet Information Server programját futtató számítógépek ezrei fertőződtek meg. A Microsoftot több fronton is támadás érte ebben a piaci szegmensben, a Sun Microsystems nemrég csökkentette az iPlanet nevű webszerver szoftverének az árát, ráadásul a felhasználók egy része is elpártolt tőlük és inkább olyan programokat használ, melyek az inváziót jobban átvészelték (ilyen például az ingyenes Apache webszerver).

Mindazonáltal egy webszervert lecserélni drága és időrabló művelet, köszönhetően a szorosan hozzárendelt adatbázisnak és programoknak. Létezik azonban egy áthidaló megoldás, mint amit például az eBay is alkalmazott: egyes oldalakat a Zeus Technology programjával védik a támadásoktól, a többit pedig továbbra is a Microsoft webszervere biztosítja.

A Zeus Technology Európa egyik legnagyobb üzletének tartja a webszerverek piacát. Több mint 750.000 weblap és több mint 800 felhasználó és Internet-szolgáltató (mint például a British Telecom) biztonságát szavatolja a cég terméke.

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Dotkom

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin