Connect with us

Hirdetés

technokrata

Dell 2001/III: növekvő piaci részesedés

Dotkom

Dell 2001/III: növekvő piaci részesedés

A piackutató elemzések szerint a PC eladások megközelítőleg 12 százalékkal csökkentek ez év harmadik negyedévében a tavalyi hasonló időszakhoz képest.

A múlt év azonos negyedévében 34,6 millió darab PC-t adtak el szerte a világon, míg idén a harmadik negyedévben ez a szám még a 31 milliót sem érte el. Az Egyesült Államokban 18,7 százalékkal csökkent a piac, a tavalyi 13,4 millió eladott PC-hez képest idén a harmadik negyedévben csak 10,9 millió darabot tudtak értékesíteni.

Mindezek ellenére a Dell az USA-ban és a világon is növelte részesedését, ezzel kétszer nagyobb szeletet hasítva ki a piacból a legközelebbi riválisához képest. Az összes többi PC gyártó csökkenő szállításokról számolt be, köztük a második legnagyobb Compaq és a harmadik helyen álló IBM is.

A Dell sikerét az agresszív árképzési politikájának és a gyors reagálóképességének köszönheti. A piac egészét nézve azonban az elemzők szerint 2002-ben az ágazat továbbra is gyengébben fog teljesíteni a korábbi évekhez képest, a pangásból való kilábalást 2003-ra jósolják.

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés