Connect with us
Hirdetés

technokrata

RealNetworks 2001/III: várakozásnak megfelelő eredmények

Dotkom

RealNetworks 2001/III: várakozásnak megfelelő eredmények

A internetes médiasugárzás elsőszámú úttörőjének számító RealNetworks tegnap közzétett negyedéves eredményei várakozásoknak megfelelően alakultak.

A vállalat pro forma nettó nyeresége a költségeket nem számítva 2 millió dollárra, részvényenkénti 1 centre esett, ami az egy évvel korábbi 7,6 millió dolláros, 4 centes egy részvényre eső profithoz viszonyítva hatalmas, 74 százalékos csökkenést jelent (elemzők korábban nullszaldós eredményeket jósoltak a RealNetworks-nek).

Közel 32 százalékkal, a tavalyi 67,1 millió dollárról 45,2 millió dollárra szűkült a RealNetworks szeptember 30-ával zárult negyedévének forgalma. Az akvizíciós és egyéb költségeket is beleszámítva a Real vesztesége 19,4 millió dollár, részvényenkénti 12 cent, ez azonban 37 százalékkal alacsonyabb a tavalyi év azonos időszakában elért 30,8 millió dolláros, 20 centes egy részvényre eső veszteségétől.

A gazdasági bizonytalanság ellenére a vállalat vezetése nem számít arra, hogy eredményeik rosszabbodni fognak, noha internetes hang-, és mozgóképsugárzásra alkalmas szoftvereiből mostanában kevesebb fogyott (a licenszekből származó bevételek körülbelül 30 százalékkal 26,7 millió dollárra, a reklámbevételek pedig 13,5 millióról 2,4 millió dollárra zuhantak). A negyedik negyedévre nullszaldós eredményt, esetleg egy minimális profit elérését tartják valószínűnek.

Rob Glaser, a cég elnök-vezérigazgatója szerint azonban a szeptember 11-i terrorcselekmények hatására megnövekszik majd az internetes videókonferenciák lebonyolításához, illetve a webes közvetítésekhez szükséges szoftverek iránti igény, ezáltal a Real forgalma is helyre fog állni.

13 százalékkal növekedtek viszont a cég előfizetéses szolgáltatásaiból származó bevételei, amelyek elérték a 16 millió dollárt (GoldPass szolgáltatásainak előfizetői számára a Real számos kizárólagos tartalmat – például sportközvetítéseket – kínált havi 10 dollárért), az előfizetők száma pedig napjainkban több mint 400 ezer.

Nemrég jelentette be a vállalat RealOne nevű új szolgáltatását, amely az év vége felé fog beindulni, és tulajdonképpen egy online videójáték-kölcsönző rendszer lesz.

Tovább
Kapcsolódó cikkek
Hirdetés


Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin

Hirdetés
Hirdetés