Connect with us
Hirdetés

technokrata

Apple 2001/III: várakozáson felüli eredmények

Dotkom

Apple 2001/III: várakozáson felüli eredmények

Az Apple Computer negyedéves eredményei egy résnyivel felülmúlták az előzetes várakozásokat.

Az 1 millió dolláros beruházásokból származó hasznot nem számítva a számítógépgyártó nyeresége 65 millió dollár, részvényenkénti 18 cent, a forgalom pedig elérte az 1,45 milliárd dollárt (az extra 1 millió dollárt számítva az Apple nyeresége 66 millió dollár, részvényenkénti 19 cent).

Piaci elemzők korábban 16 centes egy részvényre eső nyereséget, és 1,5 milliárd dollár körüli forgalmat jósoltak az Apple-nek, amely egy évvel korábban 170 millió dolláros (részvényenkénti 47 centes) nyereségre tett szert 1,87 milliárd dolláros forgalom mellett.

A decemberben záruló következő (jelenlegi) negyedévre Fred Anderson, a gyártó pénzügyi igazgatója legalább 1,4 milliárd dolláros árbevételt és legalább 10 centes egy részvényre eső nyereség elérését tartja valószínűnek.

Anderson elmondta, bár a cégnél átszervezéseket hajtanak végre, nem terveznek nagymértékű elbocsátásokat, és még ebben az évben újabb 25 boltot nyitnak meg az Egyesült Államokban.

Az elmúlt negyedévben az Apple növekedést tudott elérni az oktatási piacon, ahol megtriplázta eladásait a tavalyi évhez képest. Összesen 850 ezer darab Mac-et tudott értékesíteni a gyártó, ebből 250 ezer darab az új iBook modell volt.

Az elkövetkezendő 12 hónapban az Apple számos újfajta hardverrel és szoftverrel kíván megjelenni a piacon, ezek ráadásul nem is feltétlenül számítógépek, például egy digitális zenelejátszó is megtalálható lesz közöttük.

Tovább
Kapcsolódó cikkek
Hirdetés


Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin

Hirdetés
Hirdetés