Connect with us
Hirdetés

technokrata

Symantec-kísérlet: vírusfertőzés 20 percen belül

Dotkom

Symantec-kísérlet: vírusfertőzés 20 percen belül

A számítógépes férgek egyre veszélyesebb kombinációi jelenhetnek meg az Interneten. Ezt támasztja alá a Symantec kísérleti algoritmusa is.

A Code Red és a Nimda mind jól megtervezett férgek voltak. Mindketten ugyanazt a gyenge pontot használták ki a Microsoft Internet Information Server szoftverben, és mellesleg a Nimda nagymértékű levelezéssel is terhelte a rendszereket. Ennek segítségével pillanatok alatt terjedt a hálózaton.

Az újdonság ezekben a vírusokban az, hogy nincsen szükségük a hagyományos emberi tényezőre, azaz nem kell elindítani a vírusokat a csatolt file-ok megnyitásával, mert enélkül is tudnak terjedni. Ez annak köszönhető, hogy ezek a vírusok ötvözik magukban a hagyományos kártékony vírus tulajdonságot és a hackerek bejutási képességeit különböző rendszerekbe.

A következő évek nagy veszélye az lehet, hogy ezek a férgek teljes mértékben lelassítják a hálózatot. A Symantec szakértői már létrehoztak egy algoritmust, hogy bebizonyítsák, az ember beavatkozása nélkül is minden hálózatba kötött PC fertőződhet egy féreggel 20 percen belül.

Tovább
Kapcsolódó cikkek
Hirdetés


Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin

Hirdetés
Hirdetés