Connect with us

Hirdetés

technokrata

Az Unysis elnyerte a„legjobb munkahely a fogyatékossággal élők befogadása terén” minősítést

unisys

Büszkeség

Az Unysis elnyerte a„legjobb munkahely a fogyatékossággal élők befogadása terén” minősítést

Az Unysis elnyerte a„legjobb munkahely a fogyatékossággal élők befogadása terén” minősítést

A Magyarországon is több száz embert foglalkoztató Unisys zsinórban másodjára érte el a legmagasabb pontszámot a megváltozott munkaképességűek esélyegyenlőségi mutatójában (Disability Equality Index, DEI). A 100 pontos eredménnyel a vállalat elnyerte a „legjobb munkahely a fogyatékossággal élők befogadása terén” minősítést.

A DEI két amerikai szervezet (Disability:IN és AAPD – American Association of People with Disabilities) közös kezdeményezése, egy átfogó benchmarking eszköz, amely azt méri, hogy a munkahelyek mennyire befogadóak a megváltozott munkaképességű munkavállalókkal. A minősítés során olyan szempontokat pontoznak, mint a vállalati kultúra, az akadálymentesség vállalati szintű biztosítása, a foglalkoztatási gyakorlat, a közösségi szerepvállalás, a beszállítói sokszínűség, és az Amerikán kívüli leányvállalatoknál alkalmazott gyakorlat.

Utóbbiba beletartozik Budapest is: a Unisys több, mint tizenöt éve a magyar informatikai piac egyik legismertebb szereplője, szolgáltatási üzletágágának európai központja, amely a pályakezdő pozícióktól a vezetői szintekig kínál kihívásokkal teli, felelősségteljes pozíciókat, többek között ügyfélkapcsolati és informatikai területekre is – természetesen megváltozott munkaképességű szakemberek számára is.

“A megváltozott munkaképességűek integrálásának nincs egyetlen legjobb módja, de a minősített vállalatokról elmondható, hogy olyan munkakörnyezet megteremtésén fáradoznak, ahol minden alkalmazott önmaga lehet. Biztosak vagyunk benne, hogy a minősített cégek az eddigi eredményekre építve további erőfeszítéseket tesznek majd a fogyatékossággal élők befogadásáért”

– mondta el a 2022-esesélyegyenlőségi mutató kapcsán Maria Town, a megváltozott munkaképességűek amerikai szervezete, az AAPD elnöke.

“A Unisysnél kiemelt célnak tekintjük, hogy lebontsuk a munkatársaink előtt álló akadályokat, előmozdítsuk a befogadásukat és olyan kultúrát alakítsuk ki, amely a mindenkit megillető tiszteleten, pozitív hozzáálláson és esélyegyenlőségen alapszik. Büszkék vagyunk rá és inspirál bennünket, hogy immár a második éve is ebben a komoly elismerésben lehet részünk”

– mondta el Katie Ebrahimi, a Unisys elnökhelyettese és HR vezetője.

További Büszkeség

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés