Connect with us

Hirdetés

technokrata

Új színt kapott több, mint 500 négyzetméternyi közösségi falfelület

közösségi

Büszkeség

Új színt kapott több, mint 500 négyzetméternyi közösségi falfelület

Új színt kapott több, mint 500 négyzetméternyi közösségi falfelület

Megvalósultak az idei Let’s Colour pályázat festései

Összesen 314 liter színes Dulux falfestékkel újítottak meg 510 négyzetméter közösségi falfelületet a Let’s Colour Településszépítő Egyesület 2022-es pályázatának díjazottjai.

A közönség és a szakmai zsűri szavazatai alapján két kategóriában hirdettek győztest az idei pályázaton. A 10 ezer fő alatti települések kategóriában a nyúli Pilinszky János Általános Iskola, a 10 ezer fő feletti települések kategóriában pedig a Budapest XXIII. Kerületi Török Flóris Általános Iskola nyerte meg a főnyereményt, ami a nevezett projekt kivitelezéséhez szükséges falfesték és szakmai támogatás volt. A festések megvalósulásával új életre kelhettek a közösségek elszürkült falfelületei.

A Let’s Colour Egyesület felhívásán idén is bármely hazai közösség vagy társadalmi csoportosulás elindulhatott, akik tevékenyen részt akartak vállalni környezetük megszépítésében. A szervezők nagy örömére a korábbi évekhez hasonlóan az idei pályázat iránt is rendkívül nagy volt az érdeklődés. Harminchét hazai településről összesen negyvennyolc pályázat érkezett az ország minden pontjáról, a projektekre pedig összesen 18 ezer szavazatot adott le a közönség.

Vidám mintát kapott a nyúli általános iskola sivár betonfala

A 2022-es Let’s Colour pályázat első nyertes festése nagy hőségben, de még nagyobb lelkesedéssel zajlott Nyúl településen. A kitartó önkéntes csapatnak köszönhetően sokszínű és kedves minták kerültek a helyi általános iskola udvarán található szürke betonfalra. A festésen 31 önkéntes vett részt, akik 134 négyzetméter falfelületet újítottak meg közösen. Így az idei tanévnyitóra immáron színes mintákkal díszített, vidám iskolaudvar várja a nyúli diákokat.

Kívül-belül megújultak a soroksári iskola falai

A Let’s Colour Településszépítő Egyesület idei pályázatának második festése Soroksáron valósult meg. A Budapest XXIII. Kerületi Török Flóris Általános Iskola falainak megújítása még a rutinosabbak számára is nagy falat volt, hiszen kültéren és beltéren egyaránt festeniük kellett a résztvevőknek. A feladatra vállalkozó 77 önkéntes igyekezete azonban nem volt hiábavaló, az iskola bejárata, az aula és az udvar több falfelülete is lenyűgöző színeket és szemkápráztató mintákat kapott. Az új tanévet így egy még inspirálóbb közegben kezdhetik meg az ide járó gyerekek, akik már alig várják, hogy birtokba vehessék az iskola megújult falait.

„Az idei pályázatok színvonala, az indulókra leadott több ezer szavazat és a megvalósult festéseken tapasztalt csapatmunka is óriási összefogásról tesz tanúbizonyságot számunkra a közösségek részéről. Bár idén már tizenegyedik alkalommal szerveztük meg ezt a programot, minden évben lenyűgöz minket, milyen hatalmas ereje van a közösségi összefogásnak. Az idei festéseken amerre csak néztünk, lelkes önkénteseket láttunk, akik közösen keltették életre a falakat, és tették ezáltal színesebbé többszáz diák és tanár mindennapjait.”

– nyilatkozott Nagy Gergely, az egyesület szóvivője.

További Büszkeség

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés