Connect with us

Hirdetés

technokrata

Nem mutatja többé a Facebook a közelben lévő ismerősöket

facebook

App

Nem mutatja többé a Facebook a közelben lévő ismerősöket

Kép: Ososoftindia

Nem mutatja többé a Facebook a közelben lévő ismerősöket

Május 31-től eltűnik a Facebook mobilappból a korábban adatvédelmi szempontból kritizált Ismerősök a közelben funkció, hogy miért, azt nem közölte a közösségi óriás.

A Facebook elkezdte tájékoztatni a felhasználókat a Nearby friend (Ismerősök a közelben) és más lokációalapú fejlesztések megszűnéséről, ami a hónap végén lép érvénybe.

A cég a döntés okait nem részletezte, de hozzátette, hogy a Facebook szervereiről is törlik a funkciókhoz kapcsolódó információkat.

A felhasználók az iOS-es és androidos alkalmazásokban kapnak értesítést az ismerősök egymás közti helymegosztására szolgáló funkció május 31-től való elérhetetlenségéről, majd utána a helyadatelőzmények és helyadatok háttérszolgáltatása funkciókkal gyűjtött adatok sem lesznek hozzáférhetők. A helyelőzményeket augusztus elsejétől letölthetik a felhasználók, utána a Facebook rátenyerel a törlés gombra.

Ez nem jelenti azt, hogy a Facebook app teljesen felhagy az ilyen jellegű adatharácsolással, a vállalat közlése szerint a felhasználók tartózkodási helyének gyűjtését továbbra is gyűjtik „egyéb élményekhez”. Természetesen aki szeretné, bármikor megvonhatja a közösségi app hozzáférését a tartózkodási helyhez a használt készülék beállításai közt.

Az Ismerősök a közelben funkciót 2014-ben vezették be Androidon és iOS-en, és annak ellenére volt elérhető évekig, hogy számos adatvédelmi aggály övezte.

Forrás. HWSW

További App

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés