Connect with us

Hirdetés

technokrata

8 androidos funkció, amiről valószínűleg fogalmad sincs!

App

8 androidos funkció, amiről valószínűleg fogalmad sincs!

8 androidos funkció, amiről valószínűleg fogalmad sincs!

Összegyűjtöttünk pár apróságot, amely megkönnyítheti az androidos felhasználók életét

Összeszedtünk 8 apróságot, ami szebbé teheti a hétköznapjainkat, ha androidos telefonunk néha okoz 1-2 bosszúságot. Lesznek köztük olyanok amik egyértelműbbek a másiknál, de megpróbáltunk olyanokat is összeszedni, amit még mi sem ismertünk ezelőtt!

  1. Hogyan takarékoskodjunk az akkumulátorral?
    • A válasz egyszerű: Ne használjunk izgő-mozgó menő hátteret, sőt, még csak olyat se, ami színes! Egy sima fekete háttérrel sokkal tovább fog életben maradni a telefonunk, hiszen az automatikus pixel-háttérvilágítás ilyenkor megszűnik, legalábbis a legtöbb készüléken
  2. Szövegfelolvasás
    • Ha nem látunk olyan jól, vagy esetleg épp olyan körülmények között vagyunk, hogy nincs lehetőségünk sokáig olvasgatni, simán felolvastathatjuk amit csak szeretnénk, a kisegítő lehetőségeknél ezt be is állíthatjuk!
  3. Hogyan találhatjuk meg elveszett telefonunkat?
    • Szerencsére gond nélkül! A beállítások/biztonság/eszköz menüpont alatt megtalálhatjuk azt az opciót, hogy távolról behatárolhatjuk a telefonunk helyzetét, illetve akár blokkolhatjuk is azt!
  4. Létezik ám ‘vendég mód’
    • Akár a laptopunkon, itt is kreálhatunk több felhasználót és mint rendszergazda beállíthatjuk, miket engedélyezünk a másik számára, hogy ne férhessen hozzá személyes adatainkhoz.
  5. Nagyítás
    • Nem csak apró betűs részekre nagyíthatunk rá, a kisegítő lehetőségnél a gyengébben látók beállíthatják azt is, hogy egy érintéssel lehessen nagyítani, akármi is történjen a képernyőn.
  6. Hotspotot bármikor csinálhatunk
    • Lehet ez talán a legegyértelműbb mindenkinek, de azért érdemes megemlíteni, hogy mobilinternetünket bármikor megoszthatjuk, hogy rá tudjanak mások is csatlakozni, illetve akár mi is egy másik készülékkel.
  7. Irányítsuk telefonunkat fejmozdulatokkal
    • Csak annyit kell tennünk, hogy feltelepítjük az EVA Facial Mouse appot és már bólogathatunk is minden irányba, ezzel könnyen vezérelve mobilunkat, ha épp tele mindkét kezünk.
  8. Végül a rejtett játék
    • Beállítások/A telefonról – Az ‘android verziót’ ha szaporán ütögetjük, előjön az épp adott verziószámhoz tartozó titkos játék, ami általában nagyon egyszerűnek tűnik de Flappy Bird nehézségű mind!

Reméljük ezzel a pár aprósággal tudtunk segíteni, illetve kicsit megkönnyítettük az Android felhasználók életét!

További App

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés