Connect with us
Hirdetés

technokrata

8 androidos funkció, amiről valószínűleg fogalmad sincs!

App

8 androidos funkció, amiről valószínűleg fogalmad sincs!

8 androidos funkció, amiről valószínűleg fogalmad sincs!

Összegyűjtöttünk pár apróságot, amely megkönnyítheti az androidos felhasználók életét

Összeszedtünk 8 apróságot, ami szebbé teheti a hétköznapjainkat, ha androidos telefonunk néha okoz 1-2 bosszúságot. Lesznek köztük olyanok amik egyértelműbbek a másiknál, de megpróbáltunk olyanokat is összeszedni, amit még mi sem ismertünk ezelőtt!

 1. Hogyan takarékoskodjunk az akkumulátorral?
  • A válasz egyszerű: Ne használjunk izgő-mozgó menő hátteret, sőt, még csak olyat se, ami színes! Egy sima fekete háttérrel sokkal tovább fog életben maradni a telefonunk, hiszen az automatikus pixel-háttérvilágítás ilyenkor megszűnik, legalábbis a legtöbb készüléken
 2. Szövegfelolvasás
  • Ha nem látunk olyan jól, vagy esetleg épp olyan körülmények között vagyunk, hogy nincs lehetőségünk sokáig olvasgatni, simán felolvastathatjuk amit csak szeretnénk, a kisegítő lehetőségeknél ezt be is állíthatjuk!
 3. Hogyan találhatjuk meg elveszett telefonunkat?
  • Szerencsére gond nélkül! A beállítások/biztonság/eszköz menüpont alatt megtalálhatjuk azt az opciót, hogy távolról behatárolhatjuk a telefonunk helyzetét, illetve akár blokkolhatjuk is azt!
 4. Létezik ám ‘vendég mód’
  • Akár a laptopunkon, itt is kreálhatunk több felhasználót és mint rendszergazda beállíthatjuk, miket engedélyezünk a másik számára, hogy ne férhessen hozzá személyes adatainkhoz.
 5. Nagyítás
  • Nem csak apró betűs részekre nagyíthatunk rá, a kisegítő lehetőségnél a gyengébben látók beállíthatják azt is, hogy egy érintéssel lehessen nagyítani, akármi is történjen a képernyőn.
 6. Hotspotot bármikor csinálhatunk
  • Lehet ez talán a legegyértelműbb mindenkinek, de azért érdemes megemlíteni, hogy mobilinternetünket bármikor megoszthatjuk, hogy rá tudjanak mások is csatlakozni, illetve akár mi is egy másik készülékkel.
 7. Irányítsuk telefonunkat fejmozdulatokkal
  • Csak annyit kell tennünk, hogy feltelepítjük az EVA Facial Mouse appot és már bólogathatunk is minden irányba, ezzel könnyen vezérelve mobilunkat, ha épp tele mindkét kezünk.
 8. Végül a rejtett játék
  • Beállítások/A telefonról – Az ‘android verziót’ ha szaporán ütögetjük, előjön az épp adott verziószámhoz tartozó titkos játék, ami általában nagyon egyszerűnek tűnik de Flappy Bird nehézségű mind!

Reméljük ezzel a pár aprósággal tudtunk segíteni, illetve kicsit megkönnyítettük az Android felhasználók életét!

További App

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki Magazin

Hirdetés
Hirdetés