Connect with us

Hirdetés

technokrata

Utolsó pillanatban észrevett Windows XP hiba?

Dotkom

Utolsó pillanatban észrevett Windows XP hiba?

Veszélyben a régebbi microsoftos operációs rendszerek.

Kivizsgálja a Microsoft azt az újonnan felfedezett Windows hibát, mely kiszolgáltatottá teheti az OS régebbi változatait futtató számítógépeket. A sebezhetőséget felfedező dán Secunia beszámolója szerint a Windows XP és a Windows 2000 egyaránt sérülékeny. Ha ennek az információnak a birtokában egy támadó sikeres akciót hajt végre az érintett rendszerek egyikén, akkor akár ártalmas kódot is futtathat távolról. A dánok mérsékeltek kritikusnak minősítették a hibát.

Jerry Bryant csoportmenedzser hivatalosan is megerősítette, hogy a Microsoft foglalkozik az esettel. A szakember mindamellett megjegyezte, hogy Redmond még nem kapott értesítést arról, hogy a hibát kihasználnák a „vadonban” (azaz az Interneten). Egyben ígéretet tett arra, hogy a vállalat frissítést fog kiadni a hibára, akár a minden hónap második keddjén esedékes patch-ciklus keretei között, akár egy azon kívüli update képében.

És hogy válaszoljunk a címben feltett kérdésre: a Microsoft már régen bejelentette, hogy a júliusban esedékes Patch Tuesday lesz az utolsó, amikor a Windows XP SP2 és 2000 megkapja a menetrendszerű biztonsági frissítéseit, és ezt mindenki számára elérhetővé is teszik. Ezt követően a hétköznapi felhasználó számára már nem lesz lehetőség kijavítani az újonnan felbukkanó biztonsági réseket. Ezek ellen kétféleképpen védekezhet: feltelepíti a harmadik javítócsomagot (SP3), vagy operációs rendszert frissít.

„Nyilvánvalóan” Windows 7-re.

Frissítve
Megerősítést nyert, hogy a sebezhetőség a minden hónap második keddjén esedékes patch-csomag megjelenésekor orvoslásra kerül.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés