Connect with us

Hirdetés

technokrata

3D-s “fallal” érkezik a Hitachi külső merevlemeze

Dotkom

3D-s “fallal” érkezik a Hitachi külső merevlemeze

Automatikus adatmentés, hordozható pendrive, dokkoló, Facebook-integráció – csak néhány funkció a japánok winchesteréből.

Hitachi-LifeStudio.jpgBejelentette legújabb külső merevlemezeit a japán vállalat, melyek a Hitachi LifeStudio családjának portfolióját gazdagítják. Az eszközök tucattermékek lennének, ha a távol-keleti cég nem fordított volna gondot arra, hogy megkülönböztesse a többi, hozzá hasonló, piacon kapható winchestertől. Mind kívülről, mind belülről kínál olyat a Hitachi, amivel felhívja a figyelmet.

A külső merevlemez automatikus tartalom-mendzsmenttel rendelkezik, vagyis csatlakoztatása esetén felhasználói beavatkozás nélkül „lerántja” a fényképeket, videókat, zenéket és dokumentumokat a számítógépről, és saját tárhelyén, rendszerezve elraktározza. Tehát a felhasználónak nem kell keresgélnie, mit is akar biztonságban tudni, ezekről az adatokról automatikusan backup készül. Ráadásul erre ugyanúgy képes a felhasználó Facebook, Flickr és Picasa webes képgyűjteményeivel.

Az átláthatóság jegyében ezeket az adatokat egy „3D-s falon”, vagyis a készülék dokkolóján található LCD-n jeleníti meg, melyek között böngészni is lehet. És ha már szóba került a dokkoló: ehhez (a Plus változat vásárlása esetén) jár egy könnyen csatlakoztatható, 4 GB kapacitást nyújtó pendrive. Ezen olyan adatokat lehet tárolni, amik segítik a más rendszerekkel való szinkronizációt (böngésző-könyvjelzők, e-mailes beállítások stb.), a felhasználó által beállíthatóan. És praktikus akkor is, ha csak néhány sorozatepizódot, DivX filmet akar valaki magával vinni, hiszen ilyenkor nem kell az egész merevlemezt cipelni, csak a pár grammos USB kulcsot.

Mindezeken túl a Hitachi még 3 GB-os online tárhelyet is biztosít, melyet a vevő 250 GB-ra bővíthet (évi 50 dollárért). A PC-s és Mac-es rendszerekkel egyaránt együttműködő eszköz 250 GB-os alapváltozatáért 80 dollárt, a legnagyobb mobil merevlemez 500 GB-jáért 140 dollár kell kifizetni.

Hitachi merevlemezek



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés