Connect with us

Hirdetés

technokrata

Nem tetszik? Jelentse!

Dotkom

Nem tetszik? Jelentse!

A www.internethotline.hu webcím alatt bárki bejelentheti, ha szerinte törvénybe ütköző tartalmat lát.

Az NMHH és a MATISZ közös együttműködés keretében, a tartalomipai szövetség tapasztalatait hasznosítva képzeli el a forródrót további működtetését – tartalmazza a hatóság és a szövetség közös közleménye.

Az Európai Uniót és a világ jelentős részét lefedő forródrótok a lakosságtól érkező bejelentéseket, panaszokat fogadják az illegális tartalmakkal kapcsolatban. A kifogásolt publikáció lehet erőszakos, félelmet keltő, pornográf, szólhat a többi közt pedofíliáról, fajgyűlöletről vagy idegengyűlöletről.

A bejelentés alapján a forródrót-szolgáltatás üzemeltetője kapcsolatba léphet az illetékes hatóságokkal, például rendőrségi feljelentést tehet, és kezdeményezheti a tartalomgazdánál vagy a tárhelyszolgáltatónál a törvénytelen állapot megszüntetését.

Szalai Annamária, az NMHH elnöke csütörtökön egy konferencián beszélt arról, hogy a forródrótot jelenleg egy civil szervezet üzemelteti, ám az folyamatos pénzhiánnyal küzd. A hatóság ezért a jogsértő tartalmak minél gyorsabb eltávolíthatósága érdekében a feladatot átveszi, azonban számít a szervezet munkájára.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés