Connect with us

Hirdetés

technokrata

Nőtt a vezetékes internetelőfizetők száma márciusban

Dotkom

Nőtt a vezetékes internetelőfizetők száma márciusban

Márciusban 8 ezerrel nőtt a szélessávúinternet-előfizetők száma az előző hónaphoz képest.

Tavaly március végén az előfizetők száma 155 ezerrel volt kevesebb. A közlemény szerint az idén márciusban a hagyományos telefonvonalon szélessávú xDSL-internet szolgáltatásra előfizetők száma az előző havi 804 ezerről közel 803 ezerre csökkent. A gyorsjelentésben szereplő legnagyobb kábelszolgáltatók előfizetései márciusban 765 ezerre változtak. Az FTTx, vagyis az optikai szálon nyújtott szolgáltatás esetében 228 ezer előfizetés volt a hónap végén.

A szolgáltatók által nyilvántartott vezetékes- és kábeltelevízió-hálózatos hangátviteli csatornák száma összességében nőtt, márciusban közel 2,953 millió volt. A teljes hangcsatorna-számon belül a hagyományos vezetékestelefon-vonalak száma a hónapban 2,219 millió, az előző hónapban 2,242 millió, a kábeltelevíziós hálózaton működő hangcsatornák száma 628 ezer, az előző hónapban 619 ezer, míg az IP-alapú hangcsatornák száma 105 ezer, az előző hónapban közel 104 ezer volt.

Márciusban a száz főre jutó vezetékes hangátviteli csatornák száma 29,58, a háztartások vezetékestelefon-ellátottsága pedig 59,28 százalék volt. Az előfizetők hagyományos telefonvonalon 373 millió, internet-alapon pedig 101 millió percnyi hívást kezdeményeztek. A vizsgált hónapban az egy fővonalra jutó kezdeményezett hívások átlagos időtartama 160,5 perc volt.  A márciusi adatok szerint az előfizetők a szolgáltató váltást megkönnyítő számhordozhatóság keretében 2004. január óta összesen 615 ezer számot hordoztak.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés