Connect with us

Hirdetés

technokrata

Rájár a rúd a Pirate Bay-re

Dotkom

Rájár a rúd a Pirate Bay-re

Egy dán bíróság a BREIN jogvédő alapítvány számára hozott kedvező ítélettel arra kötelezte a Pirate Bay három társalapítóját, hogy 10 napja van beszűntetni a Hollandiába be, és az onnan ki irányuló adatforgalmat.

A TorrentFreak oldal szerint Fredrik Neij, Peter Sunde, és Gottfrid Svartholm Warg a három alapító érintett az ügyben. A bíróság csütörtöki döntése értelmében, ha tíz napon belül nem teszik elérhetetlenné Hollandiából az oldalt, akkor hárommillió eurós bírságra, továbbá napi 30 ezer eurós büntetésre számíthatnak.

A héten napvilágot látott, hogy tizenhárom Hollywoodi filmstúdió nyújtotta be keresetét az oldal ellen. Többek között a site bezárását szeretnék elérni. Mint ismeretes, április közepén egy év börtönbüntetésre ítélte és összesen négy és fél millió dolláros bírság kifizetésére kötelezte a Pirate Bay négy alapítóját az ügyükben eljáró svéd bíróság. A bírságot a pert elindító 17 különböző zenekiadónak és médiacégnek, többek közt a Universal-nak, az MGM-nek és az EMI-nak kell majd kifizetniük, összesen 33 fájl elérhetővé tételéért.

Mindezek ellenére a site tovább üzemelt, éppen ezért nyújtottuk be keresetünket, mert nem szüntették meg a tevékenységüket, még az ítélethozatal után sem – közölte a stúdiók közös ügyvédje, Monique Wadsted. A keresetet a Columbia, a Disney, a Universal és tíz másik cég indította, melyek közül számos már az áprilisi ítélet szerint is kap bánatpénzt a letöltött fájlok után.

A hat éve alakult Pirate Bay a világ egyik legnagyobb fájlmegosztó oldala, ami több mint 22 millió felhasználóval rendelkezik. Az oldalon nem találhatóak a szerzői jog által védett tartalmak, olyan linkek azonban igen, amik segítik a felhasználókat abban, hogy filmeket, zenéket vagy szoftvereket osszanak meg egymás közt.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés