Connect with us

Hirdetés

technokrata

Videomegosztó oldalt indít a Pirate Bay

Dotkom

Videomegosztó oldalt indít a Pirate Bay

A Pirate Bay egy olyan videomegosztó oldalt fog elindítani, melyről akkor sem távolítják majd el a felhasználók által feltöltött tartalmakat, ha a közzétételük szerzői jogokat sért.

Videomegosztó oldal indítását tervezi a Pirate Bay. A Video Bay nevű honlapról a svéd fájlcserélő oldal üzemeltetői akkor sem fogják eltávolítani a felhasználók által feltöltött tartalmakat, ha a közzétételük szerzői jogokat sért. Mivel a Youtube-on és a hasonló videómegosztó oldalakon az üzemeltetők elérhetetlenné teszik azokat a tartalmakat, melyek megjelentetése ellen kifogást emel valamelyik kiadó, a Video Bay könnyen népszerűvé válhat majd a felhasználók körében.

Az oldalnak egyelőre csak a tesztverziója elérhető, az Opera, a Safari, a Chrome és a Firefox legújabb verzióival, és rendkívül korlátozottan működik, a Video Bay végleges verziójára pedig lehet, hogy évekig kell még várni.”Akkor lesz befejezve, amikor kész lesz. Ez bármikor megtörténhet a jövőben, lehet, hogy már egy év múlva elérhető lesz, és az is, hogy még öt évet kell várni rá.” – nyilatkozta Peter Sunde a Pirate Bay egyik alapítója a TorrentFreak-nek.

A svéd Kalóz Párt elnöke szerint a kezdeményezés hozzásegítheti a Pirate Bay üzemeltetőit, hogy győzelmet arassanak a zeneipar által indított régóta húzódó perekben.”A pereskedés csak akkor fog véget érni, ha a zeneipar képviselőinek már nem lesz pénze ügyvédeket fogadni, de végül a fájlcserélés hívei győzni fognak. A Pirate Bay fontos szerepet játszik a küzdelemben, melyet az önkifejezés szabadságáért vívunk, a monopolhelyzetben lévő vállalatok ellen”. – mondta el Rickard Falkvinge a BBC-nek. A Nemzetközi Zeneipari szövetség (IFPI) egyelőre nem kommentálta, a Video Bay indulását.



Szólj hozzá!

További Dotkom

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés